Blueforce BTK99 bluetooth kablosuz klavye yorum, inceleme ve ayar

Blueforce-bluetooth-klavye-kapak-görseli

399 liraya telefon tablet standlı klavye büyük konfor!

Yılbaşında kendime bir hediye vermek istedim 🙂 Hazır hediye çekim de var, neden olmasın dedim. Geçenlerde bir arkadaşıma yeni bir masaüstü bilgisayar toplamak için araştırırken görmüştüm amazon’da Bu Blueforce marka klavyeyi.

Bugün geldi ve hemen denedim. Buyurun başlayalım yorum veayrıntılı incelemeye hemen.

Kutu şık. İçinden Türkçe kılavuz çıktı. Piller de pakete dahilmiş. Pillerin Philips marka olmasını beklemiyordum. Ucuza kaçmamış olmaları hoşuma gitti açıkçası.Tuşlar yuvarlak, şık görünüyorlar. Klavyenin görünüşü de hoş. Boyut ideal. Normal klavyeden bir tık ufak. Fakat boyutu rahat yazmaya engel değil. Klavyenin dilnigldeyen, tam oturmayan yeri yok. Genel olarak malzeme ve üretim kalitesi iyi seviyede.

Pil yerleşimi için etiket koymamışlar ama pillerin girdiği yuvada şekil var. Hoşuma gitti bu detay. Akıllıca ve pratik.

btk99 kurulum ve ayar

İlk pili taktığımda en sağ üstteki LED yandı. Sonra söndü ama sorun değil. Ben Fn ve F1 tuşlarına aynı anda bastım. Ve LED ışık tekrar yanmaya başladı. Ve tablette bluetooth aramasına başladım. Blueforce klavye: “BFORCE BT-1” olarak görünüyor. Eşleşme hemen ve sorunsuz oldu.

Blueforce-bluetooth-klavye, Türkçe karakter sorunu çözüm ayar

Sonrasında hemen merakla denemeye koyuldum tabii ki 🙂

Hızlıca yazabiliyorsun tuşlar ile. Fakat Türkçe karakter sorunu oldu. “Hmm?” deyip tablette ayarlara, “Dil” bölümüne girdim. Fiziksel klavyeyi seçip, dili Türkçe Q yapınca düzeldi.

Blueforce-bluetooth-Android, Windows iOs geçiş tuşları

Sonrasında Fn tuşu ile birlikte “Q” tuşuna bastım. Bu işlem, klavyeyi Android moduna sokuyor. Bu mod klavyenin Android cihazla daha iyi anlaşmasını sağlıyor. Pratik, kullanışlı ve iyi düşünülmüş bir özellik. Sevdim.

Bu arada Fn ve Android tuşunabastığımda tabletin ekranına ilk fotoğraftaki kısayol listesi geldi. Hmm.. bu alet fazlasıyla pratik düşüncelere sahip. Güzel iş…

F tuşlarının olduğu bölüm aynı zamanda parlaklık, ana ekrana dönüş, ses açma/kapama gibi kısa yollları da içeriyor. Bu da hayli pratik.

Blueforce-bluetooth-klavye-cihaz-geçiş tuşları

Telefon, Pc, Tablet, Tv, Laptop her şeyle sorunsuz çalışın

Bu klavye bluetooth desteği olan her şeye bağlanabiliyor. Üstelik aynı anda üç farklı cihaza bağlanıp aralarında tuşla geçiş de yapabiliyor. Yani bundan bir tane alın, TV, bilgisayar ve tablette kullanın.

  • Fn tuşuna basılı tutarak: 1,2 ve 3 tuşları ile cihazlar arasında geçiş yapıyorsunuz (görselde sol alttaki mavi yazılı tuş)
  • Fn tuşuna basılı tutarak: Q, W ve E tuşları ile klavye modu değiştiriliyor. cihazlar arasında geçiş yapıyorsunuz.

Bu mod meselesi iyi bir özellik. Zira işletim sistemine göre doğru komut ve sinyali yolluyor klavye.

Android, Windows ve iOs modları var

Açıkçası bu beklemediğim bir özellik idi ama varmış. Şu an Android modunda kullanıyorum ve kısayollar gerçekten işe yarıyor. Windows modunu da denedim bu arada. Onda da sorun yok.

Windows 11 ile kullanırken Android moduna alırsam F tuşları işlev tuşu oluyor. Windows’a alırsam da F1, F2 görevi görüyorlar.

Logitech K380 Bluetooth Klavye yerine Blueforce alın

939 TL fiyatı ile Logitech tabii ki daha iyidir ama bunun da son derece pratik olduğunu söyleyebilirim.

Tuş takımının hissi iyi. Mekanik klavyeye yakın bir sesi var. Çok sessiz değil ama sesi rahatsız edici de değil. Hızlı yazmak mümkün. ben haylı hızlı yazıyorum, benimle sorun yaşamadı 🙂

Tablet, telefon koyma haznesi

Hmm, çok iyi değil. Sebebi klavyenin derinliğini ve ağırlığının 10 inç tablet için yeterli olmaması. Çok rahatsız edici ya da çok dengesiz değil ama çok sağlam gibi de gelmiyor. Şöyle söyleyeyim: tablet orada dururken sorun yok. Ama illa ki arada tablet ekranına dokunmak gerekiyor. İşte o anlarda rahat rahat dokunamıyorsunuz. Ha bu arada bu dengesizlik sadece tablet dik dururken var. Tableti yan koyduğunuzda dokunma anında da sorun yok.

Ne isterdim?

Sağ tarafta rakam bölümü olmayan tipi de olsa, onu alırdım. Benim için taşınabilirlik daha önemli çünkü. Boyutlar ideal masa üstü için bu arada. Ama bu büyüklük taşımaya pek de uygun değil. Gerçi haksızlık etmeyeyim, bu masa üstü bir klavye. Yani büyüğünü alıp ufak istemek benim sorunum, öyle değil mi?

Bu arada baktım, daha ufak bir klavyesi var aynı markanın. Model adı BT-K95, buradan bakabilirsiniz. Bu boyut olarak tam istediğim gibi, rakam bölümü yok. Ama onun da tablet, telefon koyma bölmesi yok 🙂

Açma kapama tuşu yok

Belki otomatik uyuma vardır; göreceğiz. Pilin ne kadar gideceğini merak ediyorum ama ibr-iki güne bitmeyeceği de ortada. Neyse, ben evden çıkarken olduğu gibi bıraktım klavyeyi. Bir hafta kadar sonra güncelleme girerim artık.

Gri rengi sevmedim

Gerçi bu ürünü ben seçtim ama siyah rengini tercih ederdim. Bir şekilde güzel durmuyor, grisi hayli açık. Açık gri renk BTK-99’a yakışmıyor demek daha doğru olur sanırım. Bence siyah renk alın.

Sonuç

Blueforce bluetooth kablsozu klavye , fiyatına göre çok çok iyi. Logitech işlevlerini üçte bir fiyatına alıyorsunuz; daha ne? Parasını kesinlikle hak eden, kalitesi kabul edilebilir seviyede bir klavye bu. Ben ev içi almıştım ama ofis için de bir tane daha alacağım. O kadar memnun kaldım. sadecebiraz daha kullanıp, sorunları varsa onu görüp sonra sipariş vereceğim. Ki bu da bir haftaya olur. Zira her gün en az iki-üç saat kullanacağım.

Sık sorulan sorular

btk99 android modunda türkçe karakter sorunu çözümü

Blueforce-bluetooth-klavye-cihaz-geçiş tuşları

Ayarlar > Dil > Fiziksel Klavye menüsüne gidip: “Türkçe Q” klavye ekleyince ve seçince düzeliyor.

btk99 cihazlar arasında geçiş nasıl yapılıyor?

Blueforce-bluetooth-Android, Windows iOs geçiş tuşları

Fn ve F1, F2, F3 tuşlarıyla. Geçiş işlemi hızlı ve sorunsuz.

btk 99 eşleştirme nasıl yapılıyor?

Blueforce-bluetooth-klavye-gosterge yanarken

Pillerini takın. Fn ve F1 tuşlarına basın, sağ üstteki Bluetooth LED’inin yanıp sönmeye başladığını göreceksiniz. Klavye şu an eşleşme modunda.
Cihaz adı: BFORCE BT-1 olarak görünüyor.

Blueforce klavye nasıl, alınır mı?

BTK99_Blueforce-wireless-klavye-tablet yuvasında yn halde

Kesinlikle evet. hiç düşünmeden alın. Yazma hissi iyi. Hızlı yazmaya uygun. Sesi iyi. Bağlantı kolay. Aynı anda 3 cihaza kadar bağlanabiliyor. Hem de cihazlar arasında tuşa basarak geçiş yapıyor. Fiyatı da Logitech’in 3’de biri. Açıkçası daha ne olsun?

Bağlantı sorunu var mı?

Blueforce bluetooth klavye, kutu kapalı halde

Hiç yok. Bilgisayar açıkken hep bağlı. Bilgisaya uyuyup uyandıktan sonra da hiç sorun yok. Bilgisayar ilk açıldığında da Windows giriş ekranı gelmeden hemen önce LED’i yanıyor ve bağlanıyor otomatik.

İlgili yazılar

Yorumlar

“Blueforce BTK99 bluetooth kablosuz klavye yorum, inceleme ve ayar” için bir yanıt

  1. […] kullanıyordum. Fakat onlar taşınabilir şeyler değil. Fakat ben diz üstü bilgisayarı genelde bluetooth klavye ile kullanıyorum. Dolayısı ile önceliğim laptop ekranının göz hizamda […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir